Budinca de orez

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 6716 vizualizari

 

Ma "laudam" eu la voi ca am o carte de retete care cam bate 100 de ani, e jerpelita, ingalbenita de timp, dar foarte interesanta... Asa ca azi am prestat una dintre retete, un pic adaptata si injumatatita. Am zis ca daca nu o sa-mi placa sa nu stric atata material, desi nu avea ce sa nu fie bun...

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez cu bobul rotund-din ala am avut, nu scria de care orez sa fie
  • 200 ml apa
  • 20 g unt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 1/2 l lapte
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie (eu n-am avut)
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 10 migdale amare maruntite ( nici din astea n-am avut)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Spalam orezul bine si il punem intr-o cratita cu fundul mai gros, adaugam apa, untul, sarea, cele 2 linguri de zahar brun si zaharul vanilat. Lasam sa fiarba pana incepe sa scada apa, apoi turnam laptele si lasam la fiert pana se inmoaie orezul si a scazut bine laptele.

Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si 75 g zahar,ca la bezea. Galbenusurile le frecam bine cu restul de 75 g zahar, pana devin spumoase. Cand orezul a fiert, il tragem dupa foc, adaugam coaja  de lamaie si migadalele (daca avem), eu n-am avut si n-am pus. Apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine, la final albusurile si cu miscari incete le omogenitam.

Ungem o foarma de tort cu inel detasabil -18 cm diametru- turnam compozitia de budinca si dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste si trece testul scobitorii. Cand e gata scoatem forma din cuptor, o lasam sa se raceasca cat mai mult, eu n-am avut rabdare ca-mi plac chestiile de genul asta sa le mananc calde. Scoatem inelul formei, taiem si punem pe farfurie, eu am presarat scortisoara, dar se poate servi si cu orice fel de dulceata. Pot sa spun ca mi-a mers la suflet asa buna a fost, dar nu-i cazul sa ma credeti...

PS. In reteta originala se puneau decat 6 linguri de zahar si astea in galbenusuri, eu am facut-o dupa gustul meu, adica mai dulce...

 

TIPS-URI

1

cand iti vin poftele e bine sa le satisfaci...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de orez 297528
retete culinare - Budinca de orez 297530
retete culinare - Budinca de orez 297531
retete culinare - Budinca de orez 297532
retete culinare - Budinca de orez 297533
retete culinare - Budinca de orez 297535
retete culinare - Budinca de orez 297536
retete culinare - Budinca de orez 297537
retete culinare - Budinca de orez 297539
retete culinare - Budinca de orez 297540
retete culinare - Budinca de orez 297542
retete culinare - Budinca de orez 297543
retete culinare - Budinca de orez 297544

COMENTARII (24)

Pushaa 1

12.02.2014, 13:17

Panacris 1

13.02.2014, 15:50

Chiar zilele trecute, mama mea spunea că prepară o astfel de bundincă, că nu mai făcut demult Eu i-am zis nu cred că am mâncat vreodată acasă și tare s-a supărat Așa că gust de la tine deocamdată și bineînțeles că o voi presta curând Zmeilor, cu amprenta Panacris Super budincă!

deyutzky 1

14.02.2014, 17:16

desertul copilariei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: