Budinca de orez cu aroma de lamaie

de Zamfira in Prajituri, 29 Mar 2012 | 6656 vizualizari

 

Orez si branza de vaci: o combinatie interesanta

 

INGREDIENTE

  • orez (o cana mare) ·
  • 500 gr. branza de vaci ·
  • 1 iaurt mare ·
  • 1 ou ·
  • 3 linguri faina ·
  • 6 linguri zahar ·
  • zeama si coaja de la o lamaie ·
  • zahar vanilat ·
  • o fiola de rom ·
  • sare ·
  • ulei, gris (pentru tapetat tava)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu aroma de lamaie:

Fierbem orezul in apa cu sare, il strecuram foarte bine si il asezam in tava unsa si tapetata  cu ulei si gris.

Umplutura: amestecam branza de vaci cu oul, iaurtul, faina, zaharul, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si rum-ul.

Punem umplutura peste orezul fiert din tava si-l dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute pana cand budinca devine brun-aurie. Dupa ce se raceste il taiem cuburi potrivite si-l servim ca desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura