Budinca de orez cu lapte mere si scortisoara

de Sidy in Dulciuri, 17 Oct 2011 | 9553 vizualizari

 

Un dulce al copilariei mele, ieftin, bun,gustos si foarte usor de facut. Un deliciu care se prepara repede si se mananca tot!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g zahar( dupa gust)
  • coaja de la o lamaie
  • 3 oua
  • 3 mere
  • scortisoara
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu lapte mere si scortisoara:

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Se reduce focul , si se lasa orezul sa fiarba la foc mic , invartind din cand in cand.Dupa 10 minute se adauga zaharul si dupa inca 10 minute, orezul este fiert , chiar daca a mai ramas lapte( acesta va fi absorbit de orez).Se lasa sa se raceasca.

Un vas de yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Galbenusurile se amesteca cu orezul si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza incet in orez.

Merele spalate se scobesc de cotor si se taie feliute subtiri. Jumatate din orez se pune in vasul termorezistent , acoperim cu un strat cu mere si adaugam scortisoara peste mere.Punem cealalta jumatate de orez si acoperim cu un alt strat cu felii de mere, scortisoara si zahar care la coacere se va carameliza.

Budinca se poate servi stropita cu sirop de fructe, facut in casa.

TIPS-URI

1

Poti servi budinca si cu altfel de siropuri si cu frisca, sos de vanilie sau sos de ciocolata, ori pur si simpu cu ciocolata rasa pe deasupra.

2

 Poti presara deasupra, inainte sa bagi budinca la cuptor, zahar care la copt se caramelizeaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu lapte mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez