Budinca de orez cu mere

de La Ancuta in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 5814 vizualizari

 

Am facut si ceva dulce pentru piticul meu si pentru tatal piticului

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 1 kg de mere
  • pesmet
  • 50 g unt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute.

Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare.

Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca putin.

Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare.Le stoarcem de suc si le punem pe foc cu 2 linguri de zahar si 50 g unt sa se caleasca putin. La final adaugam scortisoara.

Separam ouale. Amestecam galbenusele cu orezul. Batem albusele spuma si le adaugam la orez amestecand usor.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem in tava jumatate din orezul cu lapte apoi merele si restul de orez.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

La Ancuta 1

17.09.2010, 15:34

Va multumesc." Barbatilor" mei le place foarte mult.

nadina73 1

17.09.2010, 15:59

trebuie sa fac si eu chiar ma mir ca nu mi-au zis inca de orez cu lapte

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:38

hmmmm arata delicoossssssssss vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare