Budinca de orez cu mere

de DIANA B in Dulciuri, 27 Ian 2012 | 3767 vizualizari

 

Azi se implinesc 2 luni de la ultima postare ... spuneti si voi , asa cevaaa ??? dar se implinesc si ................ 33 de ani de la cununia civila . Nu pot sa cred nici una , dar nici alta ; cred ca eu inca mai copilaresc , de aceea am ales sa postez aceasta reteta .
Usor , simplu , delicios si potrivit cu vremea de-afara , exact asa era si-n ianuarie '79 ... frig de-ti inghetau creierii ,doar ca era si ceata (exact ca inceputul vietii noastre in doi) iar pe la amiaza cand am iesit de la starea civila , era soare , frumos si cald (ca restul vietii noastre , tot in doi :d .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 3 cani de lapte
  • 2-3 lg de fructoza
  • esenta de vanilie  
  • 2 mere
  • 1 cub de unt
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 lg de fructoza
  • 2 oua
  • 3 lg de miere diet
  • 100 ml smantana
  • 50 g stafide
  • esenta de  rom
  • 1 cub de unt ptr uns vasul yena
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Orezul (eu am folosit Colosal de la RS) bine spalat , se da la fiert intr-o cratita unsa cu ulei , in care am clocotit laptele cu cele 2-3 lg fructoza (zahar) . Dupa ce-a fiert pe 3/4 , se aromatizeaza orezul cu esenta de vanilie si se acopera , ca sa se umfle si ptr a absorbi intreaga cantitate de lapte .

In tigaia ceramica (cadoul meu de la Bucataras.ro), am topit cubul de unt la temperatura mica , ptr a nu se arde , am adaugat merele curatate , taiate cubulete si stropite cu zeama de lamaie , am adaugat si ceva fructoza si scotisoara si-am calit cateva minute .

Intr-un bol am batut ouale f bine , am adaugat mierea , apoi smantana , am omogenizat bine , obtinand o crema spumoasa . Intr-un vas yena uns din belsug cu unt , am asezat orezul , peste el am adaugat merele calite cu tot cu sucul lasat , iar peste toate , crema de ou cu smantana . Am presarat stafidele hidratate in esenta de rom si-am dat budinca la cuptorul preincalzit , pana s-a rumenit (destul de bine ... am folosit si rezistenta de sus) , timp de vreo ora , la 170 grade . Nu va pot spune ce miros de bun si de bine mi-a inundat toata bucataria ... 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de orez cu mere 142633
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142634
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142635
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142636
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142637
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142638
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142639
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142640
retete culinare - Budinca de orez cu mere 142641

COMENTARII (51)

DIANA B 1

28.01.2012, 12:54

Mirela , iti multumim

DIANA B 1

28.01.2012, 12:54

Adinuta , niciodata nu-i prea tarziu ... ms frumos

DIANA B 1

28.01.2012, 12:55

Mihaela , iti multumim

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D