Budinca de orez cu mere si dovleac

de Julie in Dulciuri, 13 Mai 2011 | 6374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez,
  • 3 cani lapte,
  • 5-6 linguri zahar,
  • 1 cana mere taiate cuburi,
  • 1 cana dovleac taiat cuburi,
  • 1 lingura unt,
  • esenta de vanilie,
  • scortisoara,
  • 3 oua,
  • 100 ml smantana,
  • 1-2 linguri miere,
  • stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere si dovleac:

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in lapte si 2-3 linguri zahar; se aromatizeaza apoi cu esenta de vanilie. Merele si dovleacul se calesc 3-4 minute in unt, impreuna cu 2-3 linguri zahar si scortisoara. Ouale se bat bine cu mierea apoi cu smantana, pana se obtine o crema uniforma.Se unge un vas cu unt, se toarna mai intai orezul, apoi merele si dovleacul iar la sfarsit crema de ou si smantana. Deasupra se repartizeaza stafide. Se da vasul la cuptor 20-25 minute. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca englezeasca