Budinca de orez cu merisoare confiate

de Ola_la in Dulciuri, 16 Apr 2013 | 810 vizualizari

 

Este o reteta usurica si tare tare buna :-)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 300-400 grame de orez
  • 3 lingurite coaja de lamaie
  • 2 lingurite coaja de portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 varf lingurita de sare
  • 1 albus de ou
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de unt
  • 100 grame merisoare confiate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu merisoare confiate:

Intr-o oala, se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, sarea, coaja de portocale si cea de lamaie. Cand laptele da in clocot, se adauga orezul care se fierbe doar de jumatate. Lasandu-l mai apoi sa se umfle acolo pana se tin boabele unul de celalalt. In cazul in care boabele de orez nu se tin bine stranse, se adauga galbenusul de ou, usor batut si se amesteca. 

Dupa aceasta, merisoarele se imerseaza in apa clocotita pentru a le scoate din starea de deshidratare si se spun la stors.

Un vas Yena se tapeteaza cu unt si se adauga un strat de orez, presaram merisoare si tot asa in functie de dimensiunea vasului pana cand ultimul strat sa ne fie orezul. Se da la cuptor pana se rumeneste orezul. In timpul cat orezul sta la cuptor, batem spuma albusul pana cand daca intoarcem vasul sa nu curga. Scoatem vasul si adaugam spuma de ou, lasandu-l din nou la cuptor pana se rumeneste.

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de orez cu merisoare confiate-0
Budinca de orez cu merisoare confiate-1

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.04.2013, 21:23

Ola_la

Ola_la 1

17.04.2013, 01:49

Bine v-am gasit !!!! Va puuup

Ola_la

Ola_la 1

17.04.2013, 01:54

Bine v-am gasit :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!