Budinca de orez cu pere by Lubita

de Cris2711 in Dulciuri, 30 Mai 2013 | 4426 vizualizari

 

Cand avem pofta de ceva dulce,nu ne lasam pana nu ne facem pofta:D,cautasem aici o reteta buna si am gasit la Lubita.A iesit senzational de delicios,nu am asteptat sa se raceasca si nici pana maine sa fac poze mai bune:)Mersi Lubita;;)

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 gr. branza proaspata de vaci
  • vanilie,eu am avut lichida, sau baton
  • 2 pere
  • scortisoara
  • unt pentru uns vasul termorezistent
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu pere by Lubita:

Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar.

Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat.

Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de lamaie.

Cand este orezul fiert in lapte,se ia oala de pe foc,se adauga si galbenusurile si branza de vaci.

Intre timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare si se adauga o lingura de zahar.

Cand este gata se adauga in compozitia de lapte.

Apoi se toarna in vas .

Se adauga in cuptorul preincalzit la 150° si se lasa circa 45 de minute.

In functie de cuptor poate trebuie lasat mai mult sau mai putin.

Cand este gata se intredeschide cuptorul,nu foarte mult ,pentru ca compozitia sa nu se lase.

Se lasa putin la racit si se serveste calda sau rece.

Cu siguranta merge si cu fructe,noua ne-a placut asa.

Eu am ales un vas termorezistent,tapetat cu putin unt si pesmet.

 

TIPS-URI

1

un praf de scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu pere by Lubita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Corinuta 1

31.05.2013, 16:09

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwgjf

Cris2711 1

31.05.2013, 16:36

Corina chiar ca nu a vazut)

loredanaaa 1

03.06.2013, 19:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez