Budinca de orez cu prune

de ankyy in Mancare copii, 12 Dec 2013 | 3904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g orez
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • o lingura pesmet
  • unt pentru uns tava
  • gem de prune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu prune:

Spalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie)

Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte si se lasa la racit

Adaugam peste orez galbenusurile si amestecam usor

Se tapeteaza o tava (eu am folosit din ceramica) cu unt si apoi se presara o lingura de pesmet si se uniformizeaza, astfel incat sa acopere fundul si marginile tavii.

Se aseaza deasupra gemul de prune (eu am folosit magiun fara zahar) intr-un strat cat doriti de gros.

Peste stratul de prune se toarna albusurile batute spuma cu un praf se sare si se uniformizeaza.

Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste putin deasupra.

Pofta buna :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de orez cu prune 284086
retete culinare - Budinca de orez cu prune 284087

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

13.12.2013, 12:44

laura_n 1

13.12.2013, 14:02

grozava!

LUK 1

13.12.2013, 22:41

asta si eu as manca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D