Budinca de orez cu sofran

de -Miti- in Dulciuri, 7 Oct 2014 | 852 vizualizari

 

O budinca foarte delicioasa, cu o aroma noua. Aceasta este varianta pentru cand aveti orez gatit la aburi.

 

INGREDIENTE

  • o portie de orez gatit la abur sau fiert
  • apa
  • 1/4 lingurita sofran Kotanyi
  • 2-3 linguri apa de trandafiri sau dupa gust
  • 4 linguri de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu sofran:

Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie.

Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri. Continuam sa amestecam si lasam sofranul sa-si raspandesca frumoasa culoare si aroma, dar nu le lasam prea mult pe foc ca sa nu-si piarda din proprietati.

Se pune in farfurii si se serveste cald sau rece.

Optional, putem orna cu scortisoara macinata sau cu boabe de migdale sau de fistic.

 

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

07.10.2014, 20:20

Rocsi 1

07.10.2014, 21:10

dantes 1

08.10.2014, 07:03

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D