Budinca de orez cu urzici

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2011 | 2666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg urzici
  • 1 ceasca de orez
  • 75 g unt
  • 100 g mozzarella rasa
  • 2 oua + 1 albus
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita faina
  • 1 catel usturoi pisat
  • sare
  • piper
  • rozmarin, cimbrisor si menta
  • 2-3 fire mici
  • unt pentru uns vasul si o lingura de pesmet pentru tapetare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu urzici:

Curatam si spala in apa multa urzicile, apoi le fierbem in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le tocam. Amestecam urzicile cu 25 g unt pe care il topim, 30 g mozzarella rasa, boia de ardei, usturoi si faina. Asezonam cu sare si piper si amestecam astfel incat se se omogenizeze compozitia. Amestecam apoi cu albusul batut spuma. Orezul fiert il amestecam cu 50 g mozzarella rasa, restul de unt topit, sare si verdeturi tocate. Punem apoi cele 2 oua batute si amestecam pentru omgenizare.

Ungem un vas termorezistent cu un unt si il tapetam cu pesmet. Punem jumatate din cantitatea de orez in vas, o intindem, apoi punem un strat de urzici, terminand cu stratul de orez peste care presaram restul de mozzarella rasa.

Coacem budinca la 180° C timp de 35 de minute, sau pana se rumeneste mozzarella. O lasam o ora sa se odihneasca inainte sa o servim.
Musafirii mei au mancat budinca pe post de garnirnitura langa cotelete de porc aromat in bere si au fost foarte incantati.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de orez cu urzici 94540
retete culinare - Budinca de orez cu urzici 94541
retete culinare - Budinca de orez cu urzici 94542

COMENTARII (28)

divainbucatarie 1

28.03.2011, 10:19

Multumesc mena!

mamaieelena 1

28.03.2011, 22:59

f bine arata

divainbucatarie 1

29.03.2011, 08:39

multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59