Budinca de orez si branza

de geoline in Dulciuri, 17 Feb 2015 | 880 vizualizari

 

Teoretic am vrut sa fac o placinta cu branza, insa nu aveam chef sa fac foile si m am razgandit :)) e o combinatie intre pasca cu branza fara aluat si budinca ...insa a iesit gustoasa si s a mancat foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez
  • 200 g branza de vaci
  • zahar (dupa preferinta)
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 plic vanilina
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri iaurt sau smantana
  • 5 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez si branza:

Orezul se pune la fiert impreuna cu 300 ml apa. Cand este aproape fiert se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga branza rasa, grisul faina cu praful de copt, aromele, iaurtul, zaharul si cele 5 oua.

Se amesteca bine si se pune intr/o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana cand este rumena pe deasupra. Eu am facut  2 tavi.

Pe una am decorat o cu felii de banana, iar pe cealalta cu mere:))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de orez si branza 367422
retete culinare - Budinca de orez si branza 367423
retete culinare - Budinca de orez si branza 367424
retete culinare - Budinca de orez si branza 367425
retete culinare - Budinca de orez si branza 367426

COMENTARII (17)

Rocsi 1

18.02.2015, 21:29

N-am mai mancat o asa budinca din copilarie!

geoline 1

18.02.2015, 21:44

Bya Ralu 1

19.02.2015, 17:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: