Budinca de paine cu mere si sos de vanilie

de vio_dreams in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 10313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg mere ionatan
  • 5 felii paine veche
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr zahar

pentru sos

  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paine cu mere si sos de vanilie:

Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie.

Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem painea si merele.

Batem ouale cu zaharul si le turnam deasupra.

Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Lasam budinca sa se raceasca si in acest timp preparam sosul de vanilie. Eu am ales varianta mai rapida .

Punem intr-un vas frisca, galbenusurile si amidonul. Asezam vasul la bain marie si lasam pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a ingrosat adaugam vanilia si omogenizam.

Taiem budinca felii si servim cu sos de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort din budinca