Budinca de paste cu bezea

de _Alina_ in Mancare copii, 25 Iun 2014 | 4167 vizualizari

 

V-am mai zis de cateva ori ca-mi plac pastele si chiar asa e. Sunt usor de preparat, gustoase si versatile. La noi se mananca atat sarate cat si dulci, iar vremea asta inchisa si rece nu ma face decat sa-mi doresc o portie zdravana de budinca

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste (melcisori)
  • 1 l lapte (proaspat)
  • ½ baton scortisoara
  • 1 bucata anason stelat (optional)
  • 160 g zahar
  • 3 oua (de tara am folosit eu)
  • un praf de sare
  • Bezea:
  • 2 albusuri medii
  • 100 g zahar tos
  • un praf sare
  • 3 picaturi otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu bezea:

1. Pune laptele la fiert intr-o oala non-aderenta impreuna cu anasonul, scortisoara si 20 g zahar. Cand incepe sa fiarba pune pastele si lasa la foc domol 8 minute. Opreste focul, scoate anasonul si scortisoara din compozitie.

2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

3. Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu 40 g zahar pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.

4. Mixeaza (cu paletele curate si degresate)  albusurile spuma cu un praf de sare, adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana cand se topeste tot, iar spuma formeaza creste tari ca la bezea.

5.  Incorporeaza cu grija cu ajutorul unei spatule in pastele fierte mai intai galbenusurile spuma, apoi albusurile spuma. 6. Repartizeaza compozitia in doua tavi cu diametrul de 17 cm (eu am una detasabila si una conica) sau intr-o singura tava cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hartie de copt.

7. Introdu tavile in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 20 minute.

8. Prepara bezeaua mixand albusurile spuma moale cu praful de sare si cu otetul, adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza pana cand se dizolva complet fiecare transa, iar spuma rezultata este lucioasa si formeaza creste tari.

9. Scoate tavile din cuptor, pune bezeaua intr-un pos cu varf simplu si orneaza fiecare budinca.

10. Introdu tavile inapoi in cuptor. Micsoreaza temperatura cuptorului la 110 grade celsius si comuta pe ventilatie pentru inca 5 minute. Opreste temperatura dar lasa ventilatorul pornit si usa cuptorului intredeschisa pentru 15 min.

11. Scoate din cuptor si asteapta sa se raceasca complet... daca ai rabdare. :)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328708
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328709
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328710
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328711
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328712
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328713
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328714
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328715
retete culinare - Budinca de paste cu bezea 328716

COMENTARII (17)

deliana 1

10.11.2014, 15:40

ALATURATI-VA ACESTUI PROIECT UNIC IN ROMANIA ! Oferta urgenta de lucru in toata tara! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: andrushk_deny@yahoo.com

roxana_simona 1

28.05.2015, 20:13

super

poa 1

28.05.2015, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: