Budinca de paste cu branza

de lia maria in Dulciuri, 1 Iun 2010 | 1807 vizualizari

 

Ceva dulce rapid, usor si gustos pentru cina.

 

INGREDIENTE

  • 300g paste marunte
  • 600g branza dulce
  • 200g rahat
  • 100g stafide
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza:

Pastele se  fierb, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare.

Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom.

Rahatul il taiem in cubulete.

Luam o tava de Teflon cu pereti mai inalti, o ungem cu unt, inclusive pe laterale apoi o tapetam cu pesmet.

 Zaharul cu galbenusele se freaca spuma apoi se adauga branza si se mixeaza.  Adaugam compozitia de branza peste paste, amestecam,  punem stafidele si rahatul, mai invartim cu paleta de doua trei ori si o lasam deoparte. Separat intrun bol batem albusele de ou, apoi le amestecam cu compozitia de branza.

Rasturnam totul in tava si punem la cuptor, pentru 30’. Se serveste  calda sau rece, simpla sau ornata dupa preferinta, cu fructe, smantana sau frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de paste cu branza-0
Budinca de paste cu branza-1
Budinca de paste cu branza-2
Budinca de paste cu branza-3
Budinca de paste cu branza-4
Budinca de paste cu branza-5
Budinca de paste cu branza-6
Budinca de paste cu branza-7
Budinca de paste cu branza-8
Budinca de paste cu branza-9

COMENTARII (11)

nadina73

nadina73 1

01.06.2010, 22:27

si eu vreau foarte bine arata vin cu furcile primesc?

ela

ela 1

01.06.2010, 23:13

nici eu nu lipsesc eu acum am mancat paste cu branza dulce

Teo

Teo 1

01.06.2010, 23:23

multumesc pt. idee, e grozava !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!