Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 4730 vizualizari

 

by Nadina. Multumesc Nadina, a fost foarte buna. A luat nota maxima din partea juriului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 225 g paste stelline 24 (asa scrie pe punga)
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt merele caramelizate
  • 5 linguri zahar
  • 4 mere
  • scortisoara
  • 2-3 linguri dulceata de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si mere caramelizate:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se lasa sa se racoreasca.

Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar si se intind uniform in tava pregatita pentru budinca. 

Merele se curata, se taie feliisi se aseaza in tava peste caramel. Se pudreaza cu scortisoara.

Se pune branza in pastele cu lapte si se amesteca bine. Adaugam si cele doua oua intregi si amestecam pana se incorporeaza.

Se pun pastele peste mere in tava si se deasupra se pune gemul (eu am avut de caise.). Nadina zicea ca e pentru a nu se usca pastele in cuptor (asa este, nu s-au uscat).

Se da la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.

Cand e gata se rastoarna usor pe un platou.

Cine are rabdare asteapata pana se raceste (noi nu prea am avut)

Ornamentul meu este cu sirop de mure, dar nu e la fel de frumos ca al Nadinei. Ce sa-i faci: Dragos al meu inca nu ma ajuta la decorat :)

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de paste cu branza si mere caramelizate-0
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate-1
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate-2
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate-3
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate-4
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate-5
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate-6

COMENTARII (22)

La Ancuta

La Ancuta 1

25.11.2010, 11:21

@MotanLaOale ..... nu prea stiu ce o sa mancati voi, pentru ca noi am fost harnici si nu prea a mai ramas

kamy

kamy 1

25.11.2010, 16:21

daca-i cu dedicatie,...nu ma bag 5f

La Ancuta

La Ancuta 1

25.11.2010, 17:39

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24