Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide

de ela in Paste, 21 Noi 2012 | 6389 vizualizari

 

am pornit de la o reteta din revista Click pe care am adaptat-o pe gustul meu..e putin cam jupuit guguluful pentru ca nu am avut timp sa il las sa se raceasca putin inainte sa il scot din forma :)))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste spirale
  • 5 oua
  • 5 liguri faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri stafide
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri migdale macinate
  • zahar pudra pentru decor
  • sare
  • unt si faina pentru tapetat vasul
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide:

Punem la fiert  o oala cu apa si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba,rasturnam pastele in ea.Fierbem pastele al dente.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra cateva minute.

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam compozitia de galbenusuri.Punem treptat faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Incorporam apoi nuca,migdalele si stafidele,omogenizand bine.

Ungem cu unt si tapetam cu faina un vas termorezistent in care turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit la 180grade,cam 50minute.Scoatem si lasam la racit putin,apoi rasturnam compozitia pe o farfurie si presaram deasupra zahar pudra.E buna atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza la cuptor