Budinca de pepene rosu

de JulyCris in Dulciuri, 17 Sep 2014 | 1119 vizualizari

 

Nu stiu cum i se spune in alte zone ale tarii. La noi i se spune “lubenita”. Sa nu credeti ca nu am auzit de pepene rosu,sau pepene verde… :) Fiecare cum il percepe. De la interior spre exterior,sau invers. :) Nu stiu unde am vazut reteta asta. Adica nu mai stiu la cine. Cert e ca am vrut s-o incerc neaparat. Si cum aveam ditamai lubenita in frigider,m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru suc de pepene rosu
  • 100 gr zahar
  • 100 gr amidon alimentar
  • esenta de vanilie,migdale

Pt decor Eu am folosit: nuca macinata topping ciocolata fulgi de ciocolata fulgi de migdale Voi folositi ce aveti.

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de pepene rosu:

Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi.Punem in blender,il mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc.Intr-o craticioara,punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc,amestecam bine pana se dizolva amidonul,apoi punem si restul de suc. Punem craticioara pe foc.Amestecam continuu pana compozitia devine densa si cremoasa.Oprim focul si adaugam esenta.Punem budinca in forme si lasam sa se raceasca.Dam la frigider pt 1-2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata,fulgi de migdale,topping de ciocolata,nuca macinata,ciocolata rasa,etc.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de pepene rosu-0
Budinca de pepene rosu-1
Budinca de pepene rosu-2

COMENTARII (6)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.09.2014, 15:25

Super

deyutzky

deyutzky 1

17.09.2014, 18:43

arata tare bine

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:10

am sa incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!