Budinca de spanac cu cascaval

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2016 | 1413 vizualizari

 

Ana-Maria,fata mea adora spanacul si azi m-am gandit sa fac altceva decat clasicul spanac.A iesit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de spanac proaspat
  • 150 gr cascaval
  • 4 oua de casa
  • 1 ceapa potrivita
  • 6 chifle
  • 100 ml lapte
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac cu cascaval:

       Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa o tocam cubulete.Chiflele le taiem cubulete potrivite.

        Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa.Adaugam spanacul tocat,laptele si lasam sa fiarba 5 minute.Potrivim de sare si piper si tragem tigaia deoparte.

        Ungem un vas de yena cu unt si punem primul strat de chifle taiate cubulete.Deasupra punem un strat de spanac si presaram deasupra cascavalul ras.Incheiem cu inca un strat de chifle taiate cubulete,cascaval ras .

         Cele 4 oua le batem bine cu sare si piper,adaugam putin lapte si turnam peste compozitia din vasul de yena.D-am la cuptor la 200 grade pana se rumeneste painea deasupra.Pofta buna.

      

 

TIPS-URI

1

spanacul proaspat trebuie spalat foarte bine, tinut putin in apa clocotita si apoi tocat marunt.

2

putem folosi si spanac congelat.

3

daca nu radem cascavalul putem pune felii taiate subtiri.

4

in loc de chifle putem folosi paine normala.

5

cand preparam spanacul putem adauga nucusoara.

RETETA IN IMAGINI

Budinca de spanac cu cascaval-0
Budinca de spanac cu cascaval-1
Budinca de spanac cu cascaval-2
Budinca de spanac cu cascaval-3
Budinca de spanac cu cascaval-4
Budinca de spanac cu cascaval-5
Budinca de spanac cu cascaval-6
Budinca de spanac cu cascaval-7
Budinca de spanac cu cascaval-8
Budinca de spanac cu cascaval-9
Budinca de spanac cu cascaval-10

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

12.05.2016, 09:45

multumesc tuturor

marcela1979 1

13.05.2016, 17:43

Raluca57 1

15.05.2016, 16:42

Am facut-o, este f buna. Cuburile crocante de deasupra si cascavalul gratinat sunt o idee excelenta. F bun, ne-a placut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04