Budinca de spanac cu paste la cuptor

de bianca92 in Paste, 12 Mar 2014 | 4950 vizualizari

 

Am facut mancare de spanac ieri si am distrus-o in sensul ca am facut-o prea moale si in loc sa toc spanacul marunt, l-am facut piure, iar prietenului meu nu ii place asa moale :( am zis ca e pacat sa o arunc deci cum sa o salvez in asa fel incat sa ne placa si sa il mancam cu pofta? Mi-a venit ideea sa trasform mancarea de spanac intr-un fel de budinca cu paste la cuptor. Acum chiar ma bucur ca nu mi-a iesit spanacul initial pentru ca asa am nascocit varianta asta care e de 10 ori mai buna :D


P.S. imi pare rau pentru pozele de proasta caliltate :-( problema e ca nu am aparat foto si ma descurc cum pot cu telefonul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac
  • 1/2 cana lapte
  • 2 catei de usturoi
  • putina faina (ceva mai putin decat o lingura)
  • 3 oua
  • 150 gr cascaval ( eu am pus cam 80 de grame cascaval si restul branza de vaci pentru ca doar asa am avut)
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura gris
  • 200 gr paste
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac cu paste la cuptor:

1.Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data fiert, se scurge de apa si se piseaza cu blenderul.  Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu  faina apoi adaugam spanacul tocat si 1/2 din cana cu lapte. Invartim bine pana se incorporeaza laptele. La final adaugam sare dupa gust.

2. Pastele se pun la fiert in apa cu sare.

3.Intre timp separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu o lingura de lapte dupa care se adauga cascavalul ras si se condimenteaza cu putin piper. Albusurile se bat spuma si se adauga o lingura de gris.

4. Dupa ce s-au fiert pastele, le strecuram si le amestecam cu mancarea de spanac. Adaugam si amestecul de galbenus cu cascaval si amestecam. La final adaugam si albusul amestecat cu gris si amestecam incet pana se incorporeaza totul foarte bine.

Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare dupa care turnam compozitia intr-o tava tepetata cu foaie de copt si dam la cuptor la foc mic cam 50 de minute.

TIPS-URI

1

Puteti sa combinati mai multe feluri de branza si puteti sa razuiti si deasupra niste cascaval. Mie imi plac foarte mult branzeturile si cand e vorba de asa ceva merg pe principiul: cu cat mai mult cu atat mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac cu paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

13.03.2014, 09:36

Bravo . Asa trebuie sa transformam ce nu e OK

Panacris 1

13.03.2014, 10:18

bianca92 1

13.03.2014, 10:34

multumesc pentru comentariile pozitive

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fettucine cu somon si feta