Budinca de tapioca cu ananas

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 17 Feb 2013 | 7939 vizualizari

 

Cunoasteti tapioca? Ati gatit vreodata tapioca? Stiti ca in combinatie cu fructe poate deveni un desert absolut delicios si inedit?
Daca nu, haideti sa va familiarizez azi cu el printr-o reteta usoara si rapida ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml tapioca (o cana);
  • 750 ml lapte de soia;
  • 1 baton de vanilie;
  • 1- 2 pastai cardamon (pisate);
  • 2 linguri de miere sau zahar muscovado;
  • 3 felii de ananas, curatate de coaja.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu ananas:

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand. Adaugati mierea sau zaharul impreuna cu pastaia de vanilie si fierbeti aproximativ 20-25 minute (maxim), pana cand boabele de tapioca devin transparente, ceea ce inseamna ca s-au fiert. La final, inainte se luati de pe foc budinca, adaugati cardamonul pisat si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Retrageti de pe foc si asezati in boluri pana nu se intareste. Pregatiti apoi pireul de ananas. Taiati cubulete ananasul curatat de coaja, introduceti in blender, si tocati pana se face pireu.

 Asezati peste budinca si pireul de ananas. Serviti rece la mic dejun sau ca desert.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de ananas, pireu de mango sau de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Smoothie "Sanatate"