Budinca de tapioca cu ananas

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 17 Feb 2013 | 3799 vizualizari

 

Cunoasteti tapioca? Ati gatit vreodata tapioca? Stiti ca in combinatie cu fructe poate deveni un desert absolut delicios si inedit?
Daca nu, haideti sa va familiarizez azi cu el printr-o reteta usoara si rapida ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml tapioca (o cana);
  • 750 ml lapte de soia;
  • 1 baton de vanilie;
  • 1- 2 pastai cardamon (pisate);
  • 2 linguri de miere sau zahar muscovado;
  • 3 felii de ananas, curatate de coaja.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu ananas:

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand. Adaugati mierea sau zaharul impreuna cu pastaia de vanilie si fierbeti aproximativ 20-25 minute (maxim), pana cand boabele de tapioca devin transparente, ceea ce inseamna ca s-au fiert. La final, inainte se luati de pe foc budinca, adaugati cardamonul pisat si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Retrageti de pe foc si asezati in boluri pana nu se intareste. Pregatiti apoi pireul de ananas. Taiati cubulete ananasul curatat de coaja, introduceti in blender, si tocati pana se face pireu.

 Asezati peste budinca si pireul de ananas. Serviti rece la mic dejun sau ca desert.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de ananas, pireu de mango sau de mere.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de tapioca cu ananas 205063
retete culinare - Budinca de tapioca cu ananas 205064
retete culinare - Budinca de tapioca cu ananas 205065

COMENTARII (28)

Zamfira 1

17.02.2013, 19:15

Rocsi 1

17.02.2013, 20:54

Imi imaginez ca e foarte buna!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.02.2013, 22:07

Este Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55