Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni

de Rita Ilies in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 2610 vizualizari

 

Despre aceste perluțe minunate aș putea să vă povestesc mult și bine, însă am să mă rezum la a vă spune că tapioca este foarte sănătoasă și că o puteți folosi în orice preparat ca agent de îngroșare natural, având gust neutru.
Nu conține proteine, însă are un conținut mare de glucide și un mic procent de lipide. Conține și vitaminele A și C, B1 și B2. Este indicat în probleme ale stomacului ( diaree, ulcer gastrointestinal, gastrite ), alergii, dureri de cap sau ca adjuvant în tratarea hipertensiunii arteriale. Nu conține gluten, deci poate fi consumată fără restricție de către cei care suferă de celiachie ( intoleranță la gluten ).
De această dată v-am adus o budincă parfumată și plină de culoare. Am avut parte și de un mare ajutor, dulce dar cu 0 calorii, aur alb cum îmi place mie să-i spun, care m-a ajutat să îndulcesc într-un mod sănătos acest desert minunat. Green Sugar se numește și de ceva vreme, din bucătăria mea nu lipsește! :)

 

INGREDIENTE

  • două măsuri perle de tapioca ( aproximativ 300 g )
  • 4 măsuri apă
  • 5 măsuri lapte integral
  • o măsură lapte de cocos
  • 30 g zahăr Green Sugar
  • o păstaie de vanilie
  • o linguriță pudră de turmeric
  • căpșuni
  • frunze proaspete de mentă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni:

   În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.

   Am pus laptele de vacă la fiert pe bain marie. Eu am folosit oala specială pentru fiert laptele. Am adăugat tapioca și am fiert perluțele aproximativ 20 de minute amestecând frecvent. În ultimele 5 minute de fierbere am adăugat laptele de cocos și zahărul. 

   Am împărțit budinca în două părți egale: într-una am adăugat păstaia de vanilie iar în cealaltă turmericul.

   Am încorporat condimentele, am pregătit căpșunele și am așezat budinca în straturi, în pahare din sticlă. 

   Am pus la rece pentru 15-20 de minute.

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

O măsură de perle de tapioca este suficientă pentru 3-4 persoane deoarece tapioca îmi mărește volumul de 3-4 ori.

2

Puteți folosi pentru un plus de arome orice fel de fructe sau dulcețuri. Le puteți încorpora chiar în budincă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid la pahar