Budinca de vanilie

de Roxy_Rocs in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 2926 vizualizari

 

Un desert racoritor, perfect in zilele calduroase de vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 250 gr zahar
  • 125 gr amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie:

Se pune la fiert laptele, iar intre timp batem spuma galbenusurile impreuna cu zaharul, dupa 2 minute adaugam amidonul si cele 2 lingurite de esenta, iar dupa ce le-am amestecat bine adaugam si o cana din laptele fiert. Compozitia obtinuta o punem peste laptele ramas in cratita pe foc, mai adaugam untul si amestecam incontinuu pana cand incepe sa bolboroseasca.

 

TIPS-URI

1

formele in care se pune budinca trebuie sa fie ude, pentru a se desface de vas dupa ce s-a intarit.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de vanilie 248841
retete culinare - Budinca de vanilie 248844

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:47

super

Rocsi 1

31.07.2013, 10:52

Mmmm ce buna!

Teo 1

31.07.2013, 22:31

pentru un bucataras incepator,frebuie sa spun ''felicitari''!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21