Budinca de varza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 4 Iul 2014 | 963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc varza,
  • 2 buc ceapa,
  • 200 g orez,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana,
  • 6 linguri pesmet,
  • 1 legatura marar,
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de varza:

Se taie varza fideluta si se freaca cu o lingurita cu sare. Orezul se caleste in o lingura cu ulei, se adauga 500 ml apa si se lasa la foc potrivit pana orezul suge toata apa. Cand este gata, condimentam cu sare si piper. Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, se adauga varza si se amesteca bine. Se lasa pe foc pentru 10 minute dupa care stingem focul. Adaugam verdeta tocata marunt, smantana, oualele, 2 linguri cu pesmet si condimentam cu sare si piper. Ungem o forma termorezistenta cu ulei, presaram 2 linguri cu pesmet, aranjam un rand de varza, un rand de orez, iar un rand de varza, unul de orez si la sfarsit unul de varza. Presaram 2 linguri cu pesmet deasupra si se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste pentru ~ 30 minute. Se serveste cu smantana.
 

 

COMENTARII (6)

anca_rm 1

04.07.2014, 10:29

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:44

Rocsi 1

05.07.2014, 19:52

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04