Budinca din cornuri, cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 27 Mar 2016 | 3388 vizualizari

 

Pentru ca se adunasera cateva cornuri din acelea pe care le primesc copiii la scoala, am zis sa fac ceva bun cu ele. A iesit o bunatate de budinca, usor crocanta deasupra si putin acrisoara de la visine si care s-a dovedit a fi prea putina. :D
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cornuri
  • 400 ml lapte
  • 4-5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 lg iaurt
  • 1 cana visine fara samburi (eu am avut puse in borcan pentru prajituri)
  • sirop de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din cornuri, cu visine:

Se pregateste un vas de ceramica uns bine cu unt.

Cornurile se taie cubulete mici (cornul taiat in patru pe lungime, apoi taiate cubulete). Se aseaza in tava. Deasupra se presara visinele.

Laptele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se bat ouale cu iaurtul. Se omogenizeaza dupa care se amesteca impreuna cu laptele. Se toarna peste cornurile din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se stropeste deasupra cu siropul de visine (siropul in care au fost visinele la borcan), se lasa sa se raeasa usor apoi se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau de la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cornuri, cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine