Budinca din fulgi de ovaz si gris

de Merisor in Mancare copii, 8 Mai 2014 | 8233 vizualizari

 

Este o reteta by laura_n, foarte buna pentru atunci cand vrei ceva dulce, rapid si usor de preparat!
Muah, Laura, multumesc pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fulgi de ovaz
  • 1 l lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 varf lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 2 linguri miere
  • 2 batoane scortisoara
  • 1 praf cacao pentru ornat
  • 2 linguri sirop de visine
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din fulgi de ovaz si gris:

Reteta Laurei este aceasta:

http://www.bucataras.ro/retete/ovaz-cu-lapte-59976.html

Punem laptele in vasul multicookerului cu putina sare si batoanele de scortisoara.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 15 minute.

Nu vom inchide capacul.

Dupa 5 minute, cand laptele deja atinge punctul de fierbere, adaugam fulgii de ovaz si amestecam usor cu spatula.

In cateva minute acestia se vor umfla si incepem sa adaugam grisul in ploaie, mestecand continuu pentru a se omogeniza totul.

Dupa expirarea timpului, deconectam aparatul de la sursa de curent, inlaturam batoanele de scortisoara si adaugam untul taiat bucatele. 

Amestecam budinca pana se topeste untul, apoi o vom lasa sa se raceasca.

Adaugam mierea cand budinca aproape s-a racit si transferam budinca in boluri, apoi o ornam dupa preferinte.

Eu am mancat 2 portii, una ornata cu cacao si cealalta cu sirop de visine, asa de mult mi-a placut si apoi mai e zicala "cine imparte, parte-si face" :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din fulgi de ovaz si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ksenya 1

10.05.2014, 12:19

in dimineata asta am facut si eu ovazul dupa reteta ta,a iesit super! Multumesc!

Merisor 1

10.05.2014, 12:37

Ksenya, ma bucur ca ti-a placut!

Valclaudia 1

11.05.2014, 00:13

pe-asta am ratat-o...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din orez cu lapte si piersici