Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura

de Merisor in Porc, 8 Feb 2013 | 7320 vizualizari

 

Am facut aceasta budinca cu carnea si carnatii care s-au cam sfaramat in oala cu untura, adica aceea care au ramas practic pe fundul oalei.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi albi
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 200 gr costita afumata de la garnita
  • 2 carnati de casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • Ardei congelat
  • 3 graunti usturoi
  • Piper
  • Oregano
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • Marar
  • 1 ou
  • Ulei
  • Apa
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura:

Curatam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul.

Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam condimentele, iar cand sunt aproape patrunse punem carnea taiata si carnatii sfaramati. Eu am avut niste carnati care s-au sfaramat, altfel ii taiam rondele pentru un aspect mai placut.

Amestecam cateva minute pe foc, adaugam ketchup, apoi dam deoparte.

Scurgem apa de la cartofii pentru piure, si ii pasam imreuna cu untul si putin lapte fiert.

Tapetam o forma cu peretii detasabili cu putin unt si punem jumatate din piureul de cartofi, apoi adaugam carnea si legumele si acoperim cu cealalta jumatate de piure.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, dupa care scoatem si ungem cu un ou batut amestecat cu marar tocat si mai dam la cuptor pentru 5 minute pana prinde crusta.

Am servit alaturi de gogosari si o cana de iaurt de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Merisor 1

09.02.2013, 22:21

Multumesc Babi!
Antohya

mamaieelena 1

09.02.2013, 22:51

buna mancare dar nici nu stiu la care sa ma opresc sunt atat de multe,bune aratoase si mai vad si musacaua lui meri care mi-a facut o pofta de zile mari

ryta 1

07.01.2014, 17:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in folie