Budinca englezeasca

de mimmi in Dulciuri, 3 Mar 2012 | 3816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g smochine deshidratate,
  • 100 stafide,
  • 50 g fructe goji,
  • 100 g faina,
  • 100 g unt,
  • 50 g zahar pudra,
  • 3 oua,
  • 4 linguri iaurt nutriday de baut,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • esenta de lamaie,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt,

Pentru sirop:

  • 4 linguri zahar,
  • 150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca englezeasca:

Smochinele,stafidele si fructele goji le macinam in robotul de bucatarie.

Adaugam untul la temperatura camerei si zaharul pudra si le amestecam foarte bine pana obtinem o pasta.

Adaugam ouale unul cate unu,cacao,esenta de lamaie dupa gust,amestecam pana se incorporeaza toate.

Acum adaugam iaurtul Nutriday si coaja de portocala,amestecand din nou.

Ultima data adaugam faina cernuta cu praful de copt.

Ungem o forma de yena cu unt,turnam compozitia si o dam la cuptor pentru cca 40 de minute.

Intre timp pregatim siropul :

Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem cu laptele obtinand un sirop caramel.

Lasam budinca la racit dupa care servim cu sirop din belsug

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca englezeasca 149788
retete culinare - Budinca englezeasca 149789
retete culinare - Budinca englezeasca 149791
retete culinare - Budinca englezeasca 149792

COMENTARII (12)

Laly 1

04.03.2012, 20:11

Tare buna trebuie sa fie

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:37

buna buna

babi5 1

16.10.2013, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55