Budinca flan spumoasa

de cristeena20 in Dulciuri, 30 Iul 2014 | 4465 vizualizari

 

Un desert deosebit de bun si deloc dulce.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 l de lapte
  • 3 plicuri de budinca flan
  • 9 linguri de zahar
  • caramel pentur forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca flan spumoasa:

Pregatim o forma  rotunda cu gaura in mijloc pe care imbracam in caramel.

Separam ouale: intr-un vas mixam bine galbenusurile cu zaharul si cu continutul plicurilor de budinca flan , pana isi schimba culoarea si sporeste in volum. Albusurile se bat spuma separat pana se intaresc.

Punem laptele la fiert. Cand da in clcoot turnam compozitia de galbenusuri (peste care am adaugat putin din laptele fierbinte). Amestecam cu unt el pana se ingroasa putin. adaugam apoi albusurile batute , amestecand cu telul cu grija. Lasam inca 2 minute si stingem focul. Turnam aceasta compozitie in forma unsa cu caramel si dam la rece. A doua zi se rastoarna pe un platou  si taiem felii. 

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca flan spumoasa-0
Budinca flan spumoasa-1
Budinca flan spumoasa-2
Budinca flan spumoasa-3
Budinca flan spumoasa-4
Budinca flan spumoasa-5
Budinca flan spumoasa-6
Budinca flan spumoasa-7
Budinca flan spumoasa-8
Budinca flan spumoasa-9
Budinca flan spumoasa-10
Budinca flan spumoasa-11

COMENTARII (21)

dantes 1

31.07.2014, 07:02

Buna!!!

Sylvia 1

31.07.2014, 11:12

e perfecta !!!

mamaieelena 1

01.08.2014, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04