Budinca lui Noe(Asure)

de camelia75 in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 2727 vizualizari

 

Acest desert numit si Aşure este un preparat tradiţional turcesc.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ceasca stafide aurii
  • 4 smochine uscate
  • 1/2 ceasca de naut
  • 1/2 ceasca de fistic
  • 1/2 ceasca de alune
  • 12 caise uscate
  • 1 ceasca de zahar (eu am folosit zahar brun)
  • 1 ceasca de grau
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca de migdale prajite
  • 1/2 ceasca coaja de portocale
  • 2 lingurite apa de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca lui Noe(Asure):

1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece)

2.Dimineata:

-Smochinele, caisele si cojile de portocala le puneti in apa calda timp de o jumatate de ora.Le scurgeti de apa,le puneti intr-un bol,dar nu aruncati apa in care s-au inmuiat.

-Scurgeti apa in care a stat nautul,apoi puneti 3,5 litri de apa peste el si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 60 minute.In 750 ml de apa fierbeti graul si orezul,amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, pana ce se inmoaie,apoi adaugati apa in care s-au inmuiat fructele uscate,zaharul,fisticul,alunele si semintele de pin.Lasati sa fiarba la foc mic 30 minute,apoi adaugati fructele inmuiate,nautul si mai fierbeti 15 minute.

3.Dupa ce trageti dupa foc adaugati apa de trandafiri.

4.Cand budinca este rece o puneti in boluri si o decorati cu fulgi de migdale.(puteti pune si cateva boabe de rodii,eu nu am avut…)

Pofta buna!

 

COMENTARII (5)

Rocsi 1

02.01.2013, 12:27

Vreau si eu

Sim0na 1

02.01.2013, 13:47

interesanta reteta!

adry88 1

03.01.2013, 11:38

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D