Budinca Paula

de laura_n in Dulciuri, 5 Noi 2013 | 12656 vizualizari

 

Bai, vacuta asta, Paula...mi-a mancat zilele. Teroristul de cate ori vedea reclama la budinca asta, zicea : "mami, vleau si eu budica din ata, vleau si eu budica din ata". Eu ii spuneam ca nu e buna, ca face mami. Acum cand vede reclama, zice: " mami, fa-mi si mie, te log, budica din ata, mami, fa si mie, te log, budica din ata" :))))
Si asa m-am ambitionat ca am facut-o :P :)))) si chiar am si gustat cateva lingurite...yuuum!

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 4 lg zahar brut
  • 3 lg amidon
  • 1 l lapte
  • 3 lg gris
  • 20-30 gr fulgi ciocolata
  • 60 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Paula:

Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zahar. Adaugam amidonul si laptele cate putin, amestecand continuu ca sa evitam sa se formeze cocoloase. Punem compozitia la fiert, amestecam cu un tel. O lasam la fiert cat sa se intareasca, apoi adaugam grisul. Amestecam in cotinuare, lasam la fiert cam 10-15 minute. Dupa ce s-a fiert, luam 2-3 polonice din compozitie si punem intr-un castron. Adaugam fulgii de ciocolata si amestecam cat sa se coloreze, nu trebuie sa se topeasca de tot fulgii. Lasam un pic la racit compozitia cu cioco.

Compozitia alba o luam de pe foc, o lasam cateva minute sa se linisteasca, apoi adaugam untul. Amestecam energic si apoi ne pregatim sa umplem paharele.

Turnam un strat de budinca alba, apoi asezam rasfirat cateva lingurite de budinca neagra, apoi turnam iar un strat gros de budinca alba si tot asa, pana umplem paharele. Ornam cu fulgi de ciocolata.

Dam la rece inainte de servire. 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 12 lei.

2

pentru un gust si mai bun, mai pun un pic de lapte in compozitie, dupa ce am luat-o de pe foc.

3

alegem unt de calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Paula" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

simona72 1

06.11.2013, 16:07

vaaai sa tarez eu asa budinca!! si eu vleau mami

simona72 1

06.11.2013, 16:08

ratez*, na ca m-am incurcat cu gandul la terorist...

Geanina87 1

08.11.2013, 10:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu Nesquik , budinca si inghetata