Budinca Paula

de laura_n in Dulciuri, 5 Noi 2013 | 6417 vizualizari

 

Bai, vacuta asta, Paula...mi-a mancat zilele. Teroristul de cate ori vedea reclama la budinca asta, zicea : "mami, vleau si eu budica din ata, vleau si eu budica din ata". Eu ii spuneam ca nu e buna, ca face mami. Acum cand vede reclama, zice: " mami, fa-mi si mie, te log, budica din ata, mami, fa si mie, te log, budica din ata" :))))
Si asa m-am ambitionat ca am facut-o :P :)))) si chiar am si gustat cateva lingurite...yuuum!

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 4 lg zahar brut
  • 3 lg amidon
  • 1 l lapte
  • 3 lg gris
  • 20-30 gr fulgi ciocolata
  • 60 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Paula:

Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zahar. Adaugam amidonul si laptele cate putin, amestecand continuu ca sa evitam sa se formeze cocoloase. Punem compozitia la fiert, amestecam cu un tel. O lasam la fiert cat sa se intareasca, apoi adaugam grisul. Amestecam in cotinuare, lasam la fiert cam 10-15 minute. Dupa ce s-a fiert, luam 2-3 polonice din compozitie si punem intr-un castron. Adaugam fulgii de ciocolata si amestecam cat sa se coloreze, nu trebuie sa se topeasca de tot fulgii. Lasam un pic la racit compozitia cu cioco.

Compozitia alba o luam de pe foc, o lasam cateva minute sa se linisteasca, apoi adaugam untul. Amestecam energic si apoi ne pregatim sa umplem paharele.

Turnam un strat de budinca alba, apoi asezam rasfirat cateva lingurite de budinca neagra, apoi turnam iar un strat gros de budinca alba si tot asa, pana umplem paharele. Ornam cu fulgi de ciocolata.

Dam la rece inainte de servire. 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 12 lei.

2

pentru un gust si mai bun, mai pun un pic de lapte in compozitie, dupa ce am luat-o de pe foc.

3

alegem unt de calitate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca Paula 275620
retete culinare - Budinca Paula 275621

COMENTARII (29)

simona72 1

06.11.2013, 16:07

vaaai sa tarez eu asa budinca!! si eu vleau mami

simona72 1

06.11.2013, 16:08

ratez*, na ca m-am incurcat cu gandul la terorist...

Geanina87 1

08.11.2013, 10:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!