Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji

de Toamna07 in Prajituri, 17 Mai 2013 | 4505 vizualizari

 

A trecut Pastele si am ramas cu o punga plina cu resturi de cozonac!
Mi-am adus aminte de budinca lui Ramsay de bagheta frantuzeasca si de aici pana la a obtine un desert absolut delicios nu a mai fost decat timpul de preparare!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • felii groase de cozonac sau paine french
  • 70 g unt moale
  • 4-5 linguri gem de caise
  • un pumn de stafide
  • 2 linguri fructe goji sau merisoare
  • 5 oua mari( 3 oua intregi+2galbenusuri)
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 ml lapte gras
  • 4 linguri crema de whiskey sau coniac
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Pentru servit:

  • smantana parfumata cu putina crema de whiskey
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji:

Mod de preparare:

Am folosit untul pentru a unge peretii unei forme de tort de 28 cm(puteti folosi orice tava doriti)si am intins doua linguri de gem peste stratul de unt de pe fundul formei.
Am asezat feliile groase de cozonac pe care le-am uns cu un star fin de unt,presarand printre ele fructele uscate.
Intr-un castron am frecat ouale,galbenusurile cu zaharul tos si vanilia pana au devenit cremoase,apoi am incorporat,continuand sa bat,laptele,smantana si crema de whiskey.
Am turnat amestecul aromat peste cozonac.Presam usor cu degetele ,in asa fel incat sa fie acoperite de crema.Le-am lasat sa stea asa 20 de minute,ca sa absoarba bine crema.

Am incins cuptorul la 180 de grade si am pus forma la cuptor pentru 40-50 de minute,pana s-a rumenit.
Imediat de budinca este gata,incalzim restul de gem de caise cu o lingura de apa,pana se subtiaza si intindem glazura deasupra budincii cu ajutorul unei pensule.
Lasam budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.In acest timp crema va continua sa se intareasca.
Servim budinca cu smantana parfumata!

Este adorabila,pufoasa,cremoasa si atat de aromata!:)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji 228882
retete culinare - Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji 228883
retete culinare - Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji 228884
retete culinare - Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji 228885
retete culinare - Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji 228886
retete culinare - Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji 228887
retete culinare - Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji 228888

COMENTARII (22)

Dya Daniela Andrei 1

17.05.2013, 22:57

Ce idee faina!

Toamna07 1

20.05.2013, 11:38

Va imbratisez cu mare drag!
Pupici!

Angelina_Elena 1

07.06.2013, 16:41

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L