Budinca Zebra

de MyFancyCake in Mancare copii, 26 Ian 2012 | 3280 vizualizari

 

Budinca Zebra a aparut in meniul nostru din dorinta de a oferi copiilor un desert simplu pe baza de lapte, fara a adauga diversi conservanti.

Fetita noastra este foarte incanta de surata comerciala a acestei budinci.

Insa si aceasta varianta, mult mai sanatoasa, a fost la fel de agreata.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte,
  • 200 ml smantana dulce Dorna,
  • 4 linguri amidon,
  • 3 linguri zahar,
  • 2 linguri unt, 
  • 1 lingura cacao,
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Zebra:

Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. 

Intr-una din ele amestecam  2 linguri si jumatate de amidon si zaharul vanilat. In cealalta craticioara punem 1 lingura cacao si 1 lingura si jumatate de amidon.

Punem craticioarele pe foc si amestecam, avand mare grija sa nu se arda.

In momentul in care avem o consistenta groasa le tragem deoparte si adaugam cate o lingura de unt in fiecare. Amestecam energic si aranjam budinca in pahare: 1 lingura de vanilie, 1 lingura de ciocolata.... O servim rece.

 

COMENTARII (9)

Rocsi 1

27.01.2012, 11:07

o cupa cu budinca as vrea

Angelina_Elena 1

29.01.2012, 18:50

delicioasa

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 22:41

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55