Bulete de morcov

de adnia in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2013 | 1880 vizualizari

 

Stiti si voi cum e cu copiii mofturosi, nu? Puteam sa nu am si eu parte de asa ceva?:))
Ei, in disperare de cauza ( a se citi "pana de inspiratie"), am recurs la aceasta idee, incercand,din nou, sa merg pe principiul combinarii a ceea ce accepta si ceea ce nu. Asa s-au nascut aceste bulete de legume dragute si gustoase! Pe langa asta, mi-au placut si mie taaaare mult!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 morcov mediu
  • - cateva cubulete dovlecel (cca 150 gr)
  • -1/2 ceapa medie
  • -1/2 ardei gras
  • -vegeta naturala
  • -sare, piper dupa gust
  • -putina branza sarata de oi (puteti folosi orice branza sarata)
  • -pesmet
  • -putin cascaval ras pt. decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de morcov:

Prepararea acestor mici chiftelute de legume se face foarte usor si rapid: se pun la scurs cubuletele de dovlecel (ale mele au fost proaspat decongelate, deci au necesitat ceva timp). Intre timp se rade fin morcovul, iar bucata de ardei se rupe in cateva bucati. Dupa ce s-a scurs foarte bine  dovlecelul, se iau toate legumele, vegeta sare si piper si se pun in blender, impreuna cu branza rupta in bucati si se paseaza bine. Piureul obtinut se amesteca apoi cu putin pesmet, ca sa lege compozitia (daca aceasta este mai moale, se adauga mai mult pesmet, dar preferabil este ca acestea sa nu aiba prea multa apa). Se formeaza bilute care se dau prin pesmet, apoi se prajesc cateva min. in ulei. incins. Se servesc calde cu putin cascaval ras deasupra.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Bulete de morcov-0
Bulete de morcov-1

COMENTARII (16)

Lau

Lau 1

26.01.2013, 14:05

Bya Ralu

Bya Ralu 1

26.01.2013, 16:48

ce super arata

Panacris

Panacris 1

28.01.2013, 08:40

Super idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!