Bulete pufoase de cod

de Julie in Peste, 17 Dec 2010 | 3885 vizualizari

 

Bulete de cod gustoase,usoare, frumoase si festive ,
dupa o reteta frantuzita de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

  • 1 file de cod,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei iute,
  • 1 ou,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/2 ceasca faina,
  • 1/3 lingurita praf de copt,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete pufoase de cod:

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute,se pune apoi la fiert 5 minute.  Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul ,praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline (pentru un plus de aroma).

Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza usor. Se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins pana devin aurii .

Crocante si aurii la exterior , pufoase si albe la interior.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele pot fi pasate si omogenizate si cu ajutorul robotului de bucatarie. Asa va merge totul mult mai repede.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bulete pufoase de cod 71593
retete culinare - Bulete pufoase de cod 71594
retete culinare - Bulete pufoase de cod 71595
retete culinare - Bulete pufoase de cod 71596
retete culinare - Bulete pufoase de cod 71597

COMENTARII (11)

LUK 1

17.12.2010, 15:38

ce frumoase sunt! 5

Bucataras Medi 1

18.12.2010, 22:26

Ca bune mai trebuie sa fie................

Julie 1

19.12.2010, 13:45

va asigur ca-s bune si frumoase...si tot ce ati mai zis voi! Multumesc mult de voturi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55