"Bulgarasi" de cacao

de mirela suba in Prajituri, 6 Mai 2013 | 52834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr zahar
  • 250 gr apa
  • 250 gr Rama Maestro
  • 2 x 25 ml rom
  • 500 gr biscuiti populari(mai mari decat cei de la picnic)
  • 200 gr cacao
  • 100 gr nuca de cocos
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Bulgarasi" de cacao:

Biscuitii populari se macina marunt la robotul de bucatarie, dar daca nu aveti robot incercati sa ii maruntiti cu dosul unui cutit mare.

Intr-o oala se pune zaharul si apa si se topeste, apoi se adauga Rama Maestro si dupa ce s-a topit totul se ia de pe foc si se adauga biscuiti maruntiti si se amesteca. Se adauga cacaua si apoi romul si se amesteca pana se incorporeaza totul bine.

Oala se pune pe un fund de lemn si incepe sa se faca bilute si la mijloc se adauga visina (sau ce aveti d-voastra) si se da prin nuca de cocos si se pun in tava.

Apoi dupa ce ati terminat totul, este indicat sa lasati bilutele la rece in frigider cam jumatate de ora si apoi sunt gata de servit.

Va doresc Pofta Mare!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti visine din visinata se poate inlocui cu: nuci,alune nesarate si rahat

2

Visinele sa fie curatate de sambure.

3

Eu am incercat si cu afine din afinata si au un gust adorabil :)

RETETA IN IMAGINI

"Bulgarasi" de cacao-0
"Bulgarasi" de cacao-1
"Bulgarasi" de cacao-2
"Bulgarasi" de cacao-3
"Bulgarasi" de cacao-4
"Bulgarasi" de cacao-5
"Bulgarasi" de cacao-6
"Bulgarasi" de cacao-7
"Bulgarasi" de cacao-8
"Bulgarasi" de cacao-9
"Bulgarasi" de cacao-10
"Bulgarasi" de cacao-11
"Bulgarasi" de cacao-12

COMENTARII (23)

mirela suba

mirela suba 1

13.05.2013, 14:20

multumesc crisulina
si multumesc tuturor

claudiaO

claudiaO 1

05.12.2013, 09:22

tare bune trebuie sa ii fac si eu piticului meu

Larisel

Larisel 1

05.12.2013, 11:29

Mmm ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!