Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Daca tot avem legume din belsug atunci am zis ca ar fi bun ceva dulce acrisor.
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.
Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.
Cu morcovii procedam la fel .
Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.
Intre timp pregatim bulgurul astfel : la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .
Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.
Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .
Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.
1
serviti langa cu un iaurt sau smantana
2
sarati dupa gust
3
intra in constrast gustul dulce al legumelor coapte cu cel a lbulgurului acrisor de la lamaie
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult