Bulgur cu legume coapte

de anca_rm in Mancaruri de legume, 31 Oct 2013 | 1196 vizualizari

 

Daca tot avem legume din belsug atunci am zis ca ar fi bun ceva dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 1 bucata sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cana bulgur (cus-cus)
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 cana apa
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu legume coapte:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.

Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.

Cu morcovii procedam la fel .

Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.

Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.

Intre timp pregatim bulgurul astfel :  la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .

Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.

Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .

Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.

 

 

 

TIPS-URI

1

serviti langa cu un iaurt sau smantana

2

sarati dupa gust

3

intra in constrast gustul dulce al legumelor coapte cu cel a lbulgurului acrisor de la lamaie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bulgur cu legume coapte 273771
retete culinare - Bulgur cu legume coapte 273772
retete culinare - Bulgur cu legume coapte 273773
retete culinare - Bulgur cu legume coapte 273774
retete culinare - Bulgur cu legume coapte 273775

COMENTARII (15)

MIUTA 1

31.10.2013, 15:15

Super

anca_rm 1

31.10.2013, 15:38

Miuta

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:47

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18