Bulion

de MIUTA in Bulion, 28 Sep 2011 | 4348 vizualizari

 

Anul acesta am facut foarte mult bulion.Aici va prezint reteta mea care cred eu ca e foarte buna.Fac si bulion simplu doar cu suc de rosii si sare dar cel mai mult fac acest bulion care mie imi place cel mai mult.
Am uitat sa fac poze la sticlele cu bulion in paturica in pat cald dar le-am pozat depozitate direct in beci.

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii foarte bine coapte
  • sare
  • 500 g zahar
  • o legatura mare de telina
  • o legatura mare de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion:

Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte.

Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa.

Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si semintele.

Se pun intr-o oala mare sub care am pus o tabla groasa de metal.Trebuie sa fiarba la foc mic.Se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se lege de fundul cratitei.

Se pune in cratita legatura de telina si cea de patrunjel dar se lasa legate ca vor fi scoase la sfarsit.

Se pune o jumatate de kg de zahar (am pus eu la 20 kg rosii) si sare dupa gust.

Se fierbe pana scade de doua degete(cca o ora).

Se pune in sticle curate si se capseaza.

Se aseaza bulionul in paturi la caldura iar a doua zi se depoziteaza in beci.

E asa de gustos in orice mancare in care se pune bulion dar si langa un pahar de ginars(tuica) de prune.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bulion 126906
retete culinare - Bulion 126907
retete culinare - Bulion 126908
retete culinare - Bulion 126909
retete culinare - Bulion 126910

COMENTARII (15)

MIUTA 1

08.08.2012, 20:15

Nu se coc .Le speli bine cu apa rece,le lasi la scurs si sa se usuce,apoi le dai prin masina de stors rosii.

gabrielatonalt 1

15.08.2015, 21:30

bulionul se poate pune si in pet de plastic ?

MIUTA 1

30.08.2015, 17:16

Scuze Gabriela,deabia acum am vazut comentariul! Da,se poate pune doar ca se spune ca nu prea e sanatos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21