Bulion de casa

de nadina73 in Conserve, 19 Aug 2010 | 12077 vizualizari

 

nimic nu se compara cu ce e facut in casa

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 lingurita sare
  • 1 frunza telina
  • 1 lingurita  de zahar
  • 1-2 linguri ulei masline(de care folositi)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de casa:

Am primit rosii de gradina culese proaspate dar cum au fost foarte multe am zis sa fac si putin bulion

Se spala rosiile se taie bucati si se trec prin masina de rosii, eu le-am facut cu storcatorul de fructe,prin masina de rosii iasa cu mai multe pulpa pe cand cu storcatorul de fructe se pierde din pulpa si iasa mai subtire  bulionul

Se pun 2 linguri de ulei intr-o cratita se pune sucul de rosii ,sare 1 lingurita de zahar si frunza de telina si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade bine ,aproximativ 1 ora poate si mai bine putin,pana ce dispare toata spuma

Se scoate frunza de telina si se pune in sticlute si se capseaza.

La noi in Ardeal se bea tuica de prune cu bulion,se punea un paharel de tuica si cine voia ca este o tuica fanstastic de tare se servea cu un pahar de bulion rece.

Eu nu l-am  capsat deoarece  era putin si il pastrez in frigider,dar pentru iarna se pun in sticle spalate bine si puse in cuptor dupa care asa fierbiti se pune bulionul in ele apoi se capseaza si se pun intre paturi 2-3 zile pana se racesc.

Bulionul este recomandat si in curele de slabire(fara zahar)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bulion de casa 47038
retete culinare - Bulion de casa 47040
retete culinare - Bulion de casa 47041
retete culinare - Bulion de casa 47042
retete culinare - Bulion de casa 47048
retete culinare - Bulion de casa 47050
retete culinare - Bulion de casa 47051
retete culinare - Bulion de casa 47052

COMENTARII (16)

nadina73 1

21.08.2010, 01:11

julia nu in camara ca aici nu sant caramii, dar in frigider da ca nu era mult

mariac 1

29.08.2010, 21:49

da e sanatos iti urez o zi buna

SENO 1

24.08.2011, 17:30

ce culoare frumoasa,sper sa arate si al meu la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55