Bulion de casa

de nadina73 in Conserve, 19 Aug 2010 | 17221 vizualizari

 

nimic nu se compara cu ce e facut in casa

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 lingurita sare
  • 1 frunza telina
  • 1 lingurita  de zahar
  • 1-2 linguri ulei masline(de care folositi)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de casa:

Am primit rosii de gradina culese proaspate dar cum au fost foarte multe am zis sa fac si putin bulion

Se spala rosiile se taie bucati si se trec prin masina de rosii, eu le-am facut cu storcatorul de fructe,prin masina de rosii iasa cu mai multe pulpa pe cand cu storcatorul de fructe se pierde din pulpa si iasa mai subtire  bulionul

Se pun 2 linguri de ulei intr-o cratita se pune sucul de rosii ,sare 1 lingurita de zahar si frunza de telina si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade bine ,aproximativ 1 ora poate si mai bine putin,pana ce dispare toata spuma

Se scoate frunza de telina si se pune in sticlute si se capseaza.

La noi in Ardeal se bea tuica de prune cu bulion,se punea un paharel de tuica si cine voia ca este o tuica fanstastic de tare se servea cu un pahar de bulion rece.

Eu nu l-am  capsat deoarece  era putin si il pastrez in frigider,dar pentru iarna se pun in sticle spalate bine si puse in cuptor dupa care asa fierbiti se pune bulionul in ele apoi se capseaza si se pun intre paturi 2-3 zile pana se racesc.

Bulionul este recomandat si in curele de slabire(fara zahar)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadina73 1

21.08.2010, 01:11

julia nu in camara ca aici nu sant caramii, dar in frigider da ca nu era mult

mariac 1

29.08.2010, 21:49

da e sanatos iti urez o zi buna

SENO 1

24.08.2011, 17:30

ce culoare frumoasa,sper sa arate si al meu la fel

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rosii intregi in pasta de rosii si ardei