Bulion de casa

de babi5 in Bulion, 10 Aug 2013 | 3093 vizualizari

 

Au inceput rosiile sa se coaca ,asa ca m-am apucat de treaba ,nu ma abat de la reteta mamei de cind fac bulion tot asa il fac si nu mi s-a stricat niciodata .. Nu folosesc scule sofisticate ,cutitul si storcatorul (ciurul mamei ) are peste 60 de ani ..

 

INGREDIENTE

  • 1,5 galeata de 10 l rosii.
  • sare
  • citeva ramurele de leustean
  • conservant Dr, Otker
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de casa:

Am spalat rosiile si le-am taiat ,le-am pus in oala de..10 l si le-am lasat la fiert

Cind au fost bine fierte le-am dat prin  strecuratoare (ciurul   mamei ) Apoi zeama obtinuta am pus-o din nou in oala, am adaugat 2 linguri sare  si am lasat la fiert ca sa se mai evapore din apa sa ramina sucul de bulion cit mai gros ,am adaugat si ramurelele de leustean  sa-i dea un picut de aroma .

Cind s-a terminat fierberea am pus  bulionul in sticlutele spalate si sterilizate din timp. Apoi le-am acoperit cu o patura si le las pina  a doua  zi .. Apoi aranjate in camara  sau expediate  acolo unde le este destinatia, adica la fetele mele.

Spor la treaba !

Fiecare tura de  bulion o puteti aroma cu :ardei,leustean,telina sau lasat natur ..

 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti la fiert in bulion ardei ,leustean ,telina

2

Sau pur si sipmplu lasat natur ..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bulion de casa 251062
retete culinare - Bulion de casa 251064
retete culinare - Bulion de casa 251066
retete culinare - Bulion de casa 251071
retete culinare - Bulion de casa 251073
retete culinare - Bulion de casa 251075
retete culinare - Bulion de casa 251077
retete culinare - Bulion de casa 251079
retete culinare - Bulion de casa 252996

COMENTARII (27)

babi5 1

11.08.2013, 17:00

Panacris

Cris2711 1

11.08.2013, 17:11

munca multa,dar se merita

babi5 1

11.08.2013, 17:39

asa este crisulina este o b unatate si cit se poate de Bio

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S