Bunny Cake

de irena in Torturi, 13 Mar 2012 | 2268 vizualizari

 

Tortul l-am facut cadou unui baietel ,care a implinit 5 ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 2oua,
  • 50gr zahar,
  • 50 ml cafea lichida
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2: 
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 2 linguri gem capsuni,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Pasta de zahar :
  • 1 lingura gelatina,
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura margarina,
  • 2 linguri miere
  • cca 550 gr zahar pudra (din comert).
  • Ornamente din pasta de zahar ,briose cu ciocolata/lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bunny Cake:

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit , la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.

Crema 1: Se bat f bine albusurile cu 30 gr zahar,separat se bat galbenusurile cu 20 gr zahar.Separat topesc ciocolata pe baie de aburi si cand aceasta s a racit adaug cafeaua calduta ca sa devina manevrabila,apoi adug galbenusurile,amestec,adaug albusurile si amestec usor ,apoi adaug frisca batuta f bine.

Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.

Pentru sirop, caramelizez zaharul,adaug apa si vanilia si la sfarsit gemul de capsuni..

Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.

Se unge tortul cu gem de caise incalzit sau cu putina frisca, ca sa acoperi toate denivelarile si se imbraca in pasta de zahar,apoi se orneaza.

Pasta de zahar: gelatina si apa se amesteca pe baie de aburi,adaug margarina,mierea si amestec pana se dizolva .Separat intr un castron pun 400 gr zahar pudra si adaug amestecul format  din gelatina si restul ingredientelor,apoi amestec usor incepand din mijloc.Se mai poate adauga zahar pana se obtine o pasta groasa care se framanta pe masa de lucru pana nu se mai lipeste si devine ca un aluat.Se foloseste imediat sau se poate pastra in folie la frigider.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bunny Cake 151496
retete culinare - Bunny Cake 151497
retete culinare - Bunny Cake 151498
retete culinare - Bunny Cake 151499
retete culinare - Bunny Cake 151500
retete culinare - Bunny Cake 151501
retete culinare - Bunny Cake 151502

COMENTARII (32)

bucatarimcudiana 1

14.03.2012, 10:56

superb

irena 1

14.03.2012, 11:03

Va multumesc mult !

MIUTA 1

14.03.2012, 13:20

Superb imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D