Burger cu peste

de Bianca20 in Sandvisuri, 21 Aug 2015 | 544 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chifle:

  • 350 ml. apa calduta;
  • 550-600 g. faina;
  • 1 ou;
  • 25 g. drojdie proaspata;
  • un praf de sare;
  • 3 lg. ulei;
  • 1 lg. zahar;

Chiftele:

  • 500 g. peste (somon, cod, crab, salau etc.)
  • 10-12 lg. pesmet;
  • 4 lg. ceapa taiata marunt;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • 1/2 ardei iute (optional);
  • 1 lgt. mustar;
  • 1 lg patrunjel tocat;
  • 2 lg. morcov ras;
  • un praf de sare;
  • 1 ou;

In plus:

  • ketchup;
  • castraveti murati;
  • cascaval;
  • un galbenus + 2 lg. apa + susan;
  • 2 lg. ulei de masline;
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger cu peste:

  Chifle: Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Se adauga 4-5 lg. de faina si se lasa sa stea un sfert de ora sau pana ce face spuma deasupra. Se adauga oul, uleiul si jumatate din faina ramasa. Se amesteca, se adauga sarea si restul de faina. Se framanta timp de 8-10 minute. Se pune aluatul rezultat intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 60 de minute.

  Dupa trecerea timpului. se scoate aluatul si se formeaza bile de marimea unei mingi de tenis (sau puteti sa le faceti mai mari sau mai mici, dupa plac) . Se pun in tava si se aplatizeaza. Se lasa sa creasca pentru inca 10-15 minute. Se ung cu galbenusul de ou si se presara susan. Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se scot si se lasa sa se raceaasca complet.

  Chiftele: Se curata pestele de piele si de spini si se taie marunt ( se poate da si prin robot). Se adauga oul, ceapa, ardeiul, patrunjelul, usturoiul, mustarul, sarea, morcovul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga cate o lingura de pesmet si se amesteca pana se leaga compozitia. Cantitatea de pesmet difera in functie de tipul de peste folosit. Se formeaza bilute de marimea chiflelor, se pun in tava si se aplatizeaza. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet.

   Asamblare: Se taie chifla si se scoate miezul din capacel (puteti sa nu o faceti dar mie imi place mai mult asa). Se pune ketchup pe baza, se adauga chifteluta, castravetii taiati si cascavalul. Se pune capacelul si se mai dau la cuptor la 200 de grade pana se topeste cascavalul(3-5 minute). Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

Burger cu peste-0
Burger cu peste-1
Burger cu peste-2
Burger cu peste-3
Burger cu peste-4
Burger cu peste-5
Burger cu peste-6
Burger cu peste-7
Burger cu peste-8
Burger cu peste-9
Burger cu peste-10
Burger cu peste-11
Burger cu peste-12
Burger cu peste-13
Burger cu peste-14

COMENTARII (12)

Xandrinne

Xandrinne 1

22.08.2015, 23:54

Bianca20

Bianca20 1

23.08.2015, 10:21

andreea1050

andreea1050 1

24.08.2015, 22:59

Super delicios! :-D

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!