Burger de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 25 Ian 2014 | 3879 vizualizari

 

Pentru că se spune că năutul este o mare sursă de fier, cupru, zinc, magneziu și fibre, am încercat să-l introduc în alimentația mea într-o combinație surprinzătoare - un burger vegetarian.

 

INGREDIENTE

  • 200 g năut
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 3 linguri tărâțe ovăz
  • 3 linguri apă
  • felii de roșii
  • felii de ceapă roșie
  • chifle
  • salată verde
  • ulei de măsline
  • Opțional: muștar și ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de năut:

În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte.
A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute.
Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori.
A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20 minute.
Se scurge de apă și se lasă la răcit.
Se toacă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper și se amestecă bine.
Tocăm mărunt ardeiul iute, ceapa verde și pătrunjelul verde.
Le adăugăm în compoziție și amestecăm bine.
Adăugăm 3 linguri ulei de măsline, ovăzul și puțină apă.
Amestecăm și lăsăm la rece pentru minim 30 minute.
Formăm chifteluțe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.

Stropim chiftelele de năut cu ulei de măsline și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Între timp tăiem chiflele în două, le ungem cu ulei de măsline și le punem pe o tigaie grill încinsă pentru 1 minut numai pe partea din interior.
Servim în chifle calde cu salată verde, felii de roșii și ceapă roșie.

După dorință adăugați muștar și ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de năut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ianculubita 1

26.01.2014, 15:07

laura_n 1

26.01.2014, 15:58

biig like!

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:37

interesanta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taitei de orez cu spanac