Burgeri de post

de Carmen_g in Mancaruri de post, 17 Mar 2015 | 6722 vizualizari

 

Va prezint azi o reteta de burgeri absolut deliciosi. Va provoc sa-i incercati! ;))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana apa
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 cescuta de seminte de floarea soarelui decorticate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • Mai este nevoie si de: 3 catei de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingura apa, 1 lingurita boia, putina sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri de post:

Se fierb fulgii de ovaz intr-o cana de apa pana fulgii absorb tot lichidul si se aduna ca un aluat. Se lasa deoparte la racit.

Se incinge o cratita in care se pun cele 2 linguri cu ulei, se adauga ceapa tocata marunt, pasta de gogosari si cele 2 linguri cu apa. Se pune capacul si se inabusa bine pana ceapa devine translucida si apa s-a evaporat. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit ceapa si fulgii de ovaz, se amesteca si se adauga si restul ingredientelor.

Se modeleaza burgeri si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc burgerii la cuptor 20 de minute pe fiecare parte.

Intre timp facem un sos din cei 3 catei de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingura apa , 1 lingurita de boia si putina sare.

Dupa ce burgerii s-au copt ii scoatem pe un platou, ii stropim cu sosul de usturoi si ii lasam acoperiti 10-20 de minute.

II servim cu mare pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Burgeri de post 371804
retete culinare - Burgeri de post 371805
retete culinare - Burgeri de post 371806
retete culinare - Burgeri de post 371807

COMENTARII (10)

miki_a 1

18.03.2015, 00:00

M-ai facut curioasa cu reteta de burgheri! Arata foarte bine si cred ca merg de minune cu o salatica si alte cele!

dantes 1

18.03.2015, 06:34

Foarte buni!

Carmen_g 1

18.03.2015, 08:43

Multumesc! Ela, sunt foarte gustosi si langa o salata merg de minune )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18