Burgeri facuti acasa

de simona72 in Sandvisuri, 4 Dec 2015 | 670 vizualizari

 

Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food. Avantajul acestor mancaruri este ca se fac rapid, se gasesc la colt de strada si este ieftina. Toate bune si frumoase, nu am nimic impotriva mancarurilor fast-food atat timp cat sunt facute in casa sau facute la colt de strada cu ingrediente de calitate. Este ok daca sunt consumate ocazional si nu facem un obicei din a manca mancare fast-food zilnic…

 

INGREDIENTE

Pentru burgeri:

  • 300-350 gr pulpa de porc
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brut
  • 4-5 linguri ulei de masline pentru prajit
  • In plus:
  • 4 chifle
  • 4 felii branza chedar
  • Rosii
  • Mustar cu seminte
  • Maioneza
  • Castraveti murati
  • Frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri facuti acasa:

Pentru burgeri: taiem carnea cuburi si o macinam nu foarte marunt. Daca puteti o taiati din cutit, dar asta e deja pentru profesionistiJ) Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline. Cand se inmoiae ceapa, adaugam putin zahar brut si o lasam pe foc pana incepe sa se caramelizeze. Adaugam ceapa calita la carnea tocata, plus sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Framantam carnea bine, o strangem in palma sa ne iasa carnea printre degete, timp 3-4 minute. Lasam carnea sa se odihneasca pana ne pregatim celelelalte ingrediente.

Se pregatesc frunzele de salata, rosiile si castravetii se taie in felii.

Impartim compozitia de burgeri in 4 parti aproximativ egale. Luam o bucata de carne in mana si incepem sa o aruncam pe tocatorul de pe masa. In acest mod fragezim oarecum carnea. Repetam operatiunea de 7-8 ori. Facem o chiftea mare din carne, groasa de doua degete. Punem o tigaie la incins cu 2 linguri ulei de masline. Eu am folosit o tigaie mica din fonta. Am pus chifteaua in tigaia cu ulei incins, la foc mic inspre mediu si am lasat sa se prajeasca 4-5 minute pe o parte. Intoarcem chifteaua, o lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte, o apasam putin cu paleta in timpul prajirii, iar cand aceasta este rumena pe ambele parti o punem intr-o tava cu hartie de copt. Punem imediat peste chiftea felia de branza cheddar. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade, cat mai aproape de arzatorul de sus al cuptorului si lasam 2 minute in cuptor, pana branza incepe sa se topeasca.

Chiflele le taiem in doua si prajim fiecare bucata cu fata in fos in tigaia in care am prajit chiftelele.

Luam o bucata de chifla prajita si o ungem cu mustar. Asezam o frunza de salata, punem chifteaua cu branza cheddar, felii de rosii(eu am folosit rosii chery), felii de castravete murat, cealalta felie de chifla unsa cu maioneza si prindem totul cu o scobitoare, la care eu i-am adaugam o felie de rosie. Serviti burger-ul cald. Merge de minune o bere la finalJ)

 

RETETA IN IMAGINI

Burgeri facuti acasa-0
Burgeri facuti acasa-1
Burgeri facuti acasa-2
Burgeri facuti acasa-3
Burgeri facuti acasa-4
Burgeri facuti acasa-5
Burgeri facuti acasa-6
Burgeri facuti acasa-7
Burgeri facuti acasa-8
Burgeri facuti acasa-9
Burgeri facuti acasa-10
Burgeri facuti acasa-11

COMENTARII (17)

mirela0911

mirela0911 1

06.12.2015, 12:43

Cei mai buni!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

06.12.2015, 18:15

buni, buni!

-Licurici-

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:13

Ce buni sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24