Burgeri Vegani, cu sfecla

de AlexTeacher in Vegan / Raw vegan, 26 Ian 2016 | 1316 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Cleme, stiu ca ea nu prea consuma carne :)))


BTW, aveti reteta video aici:


https://www.youtube.com/watch?v=kLUf6QfCwzk

 

INGREDIENTE

    • Sfecla rosie fiarta – 300 g
    • Orez fiert – 200 g
    • Fasole rosie la conserva – 200 g
    • Ceapa alba – 2 buc (potrivite)
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Patrunjel – 1 legatura
    • Varza kale – 4-5 frunze
    • Salata – 1 buc
    • Rosii – 3-4 buc
    • Chimion – 1 varf de cutit
    • Usturoi granulat – 1 lingurita
    • Chimen macinat – 1/2 lingurita
    • Maioneza vegetala – cateva linguri
    • Pesmet – 100 g
    • Boia dulce – 1/2 lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Pasta de susan – 1 lingura
    • Fresh de lamaie – 1 lingura
    • Sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri Vegani, cu sfecla:

  • Taie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat, impreuna cu orezul si fasolea kidney;

  • Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator;

  • Taie ceapa cubulete mici si pune-o peste restul ingredientelor;

  • Toaca patrunjelul, varza kale, si adauga-le si pe-acestea, impreuna cu chimionul, chimenul, usturoiul granulat, boia dulce si cimbru, sare si piper, ulei de masline, pasta de susan, zeama de lamaie si pesmet;

  • Amesteca totul bine de tot;

  • Umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din aceasta compozitie;

  • Pune-le in tavi cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;

  • Verifica-le si cand au facut crusta, intoarce-le cu grija si lasa-le inca 10 min;

  • Lasa-le sa se raceasca putin;

  • Unge o jumatate de chifla cu maioneza vegetala si asaza chifteaua de burger;

  • Taie atat ceapa rosie cat si rosiile rondele si asaza cateva deasupra;

  • Rupe frunze de salata si asaza deasupra;

  • Presara sare si piper si pune si cealalta jumatate de chifla;

 

Pofta buna ! 

 

COMENTARII (16)

dantes 1

27.01.2016, 10:39

Super!

miki_a 1

28.01.2016, 12:14

Super, super, super bun!

marcela1979 1

23.04.2016, 15:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L