Buseuri cu mac

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Mai 2016 | 6601 vizualizari

 

Sunt delicioasa buseurile astea, mai ales cu o cana de lapte rece sau la cafea dimineata merg de minune :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/buseuri-cu-mac/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 2 oua+ 1 galbenus pentru uns
    • 200 ml lapte
    • 100 g margarina Unirea
    • 130 g zahar
    • 50 g drojdie proaspata
    • 700 g faina
    • coaja rasa de lamaie
    • mac
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buseuri cu mac:

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Cand este dospit, se rupe din aluat si se intind foi subtiri si le dam forma patrata. Fiecare foaie o ungem cu ulei si presaram 2 linguri de zahar si o lingura de mac deasupra.

Rulam foaia ca pentru rulada si taiem cu cutitul forme de trapez ca in imagini. Intoarcem trapezul cu partea mai scurta in sus si presam cu coada lingurii pe jumatatea lui. Veti intelege mai bine din imagini.

Punem buseurile formate in tava tapetata cu hartie de copt si apoi le ungem cu galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu ciocolata sau cu gem.

2

Le puteti presara zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buseuri cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta pufoasa cu cirese si caise(din albusuri)