Buttercream Roll

de deliciousflavours in Prajituri, 12 Feb 2012 | 2199 vizualizari

 

Desertul de azi trebuia sa fie Mississippi Mud Pie (prietenii stiu de ce :)), dar pentru ca n-am avut toate ingredientele si sincer nici chef sa merg la cumparaturi :P, a trebuit sa ma gandesc la altceva. Astfel ca am luat revistele primite de sarbatori si am inceput sa rasfoiesc...cand, am dat peste aceasta frumusete de rulada...Va spun sincer ca la inceput am fost foarte sceptica in ceea ce priveste crema, deoarece n-am mai facut acest gen de crema mai ales ca are mult unt in compozitie, dar.....imi placeee! :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:  

  • 45 gr unt/margarina
  • 3 oua (la temperatura camerei)
  • 90 gr zahar
  • 90 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

  Ingrediente crema:  

  • 150 gr ciocolata alba
  • 200 gr unt
  • 500 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 150 gr zahar praf
  • ½ pastaie de vanilie

  Pentru insiropat blatul:  

  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buttercream Roll:

Topim untul si lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul aprox 5 minute, incorporam treaptat cu o spatula faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Adaugam incet si untul racit. Turnam compozitia obtinuta

intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. Va rezulta un blat mai subtirel J. Cand este gata il rasturnam pe un prosop de bucatarie, indepartam hartia de copt si rulam cu tot cu prosop. Punem deoparte si lasam sa se raceasca complet.

Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul si se ingroasa putin obtinand consistenta unui sirop. Lasam sa se raceasca.

Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. Cand este topita o luam de pe aburi, adaugam untul moale si incepem sa mixam. Treptat turnam laptele si continuam sa mixam. Adaugam zaharul praf si miezul de vanilie, amestecam pana la omogenizare.

Desfacem incet blatul si-l insiropam. Umplem cu ¾ din crema, rulam si imbracam cu restul de crema. Ornam cu fulgi de ciocolata.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se lasa la rece 2-3 ore.

RETETA IN IMAGINI

Buttercream Roll-0
Buttercream Roll-1
Buttercream Roll-2
Buttercream Roll-3
Buttercream Roll-4

COMENTARII (27)

Kori

Kori 1

17.02.2012, 08:50

yaaam

ionela2682

ionela2682 1

26.02.2012, 10:56

deliciousflavours

deliciousflavours 1

28.02.2012, 13:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!