Buturuga de Crăciun

de Panacris in Dulciuri, 24 Dec 2013 | 5244 vizualizari

 

Deși anul acesta mi-am propus să nu prepar nimic de sărbători, tot suntem plecați:D, nu m-am putut abține:D Ceva bun tot trebuia să meșteresc;) Așa că am luat la rând toate variantele de buturugă și am ales-o pe cea a lui RuxyRux ;), bineînțeles cu adăugiri Panacris :-*

 

INGREDIENTE

  • pentru buturugă:
  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 8 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • făină albă de grâu 8 linguri,
  • pentru cremă:
  • ouă 6 bucăți,
  • zahăr tos 300 g,
  • ciocolată cu lapte 200 g,
  • cacao 4 linguri,
  • esență de rom,
  • frișcă lichidă 400 ml,
  • lapte 300 ml,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • nucă măcinată cca. 100 g,
  • făină 4 linguri cu vârf,
  • unt 200 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Crăciun:

Pentru ruladă: Se amestecă ouăle (întregi, bineînțeles fără coajă:D!) cu zahărul, cca. 20 de minute cu mixerul până își triplează voulumul. Apoi se adaugă făina, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziție. Se pregătește o tavă mai întinsă, tapetată cu foaie de pergament, se toarnă compoziția de pandișpan și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 175 de grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă pe un șervete de bucătărie, umed, se dezlipește ușor foaia de pergament și se rulează ușor, împreună cu șervetul umed. Se strîmge bine și se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune la rece până se prepară crema.
Pentru cremă, într-un vas cu fundul triplu, ceaun sau vas special de fiert lapte se pun topit laptele, frișca și ciocolata. Între timp ouăle (tot întregi!) se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat,  făina și pudra de cacao și se adaugă ușor în amesetcul de mai sus, amestecându-se continuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 15 minute la foc mic, până ce se obține o cremă mai groasă. Se dă crema la rece. După ce s-a răcit, se adaugă ușor, ușor la untul bătut în prealabil.

După ce s-au încorporat bine cele două compoziții, se adaugă esența de rom și nucile măcinate. Cu această cremă se umple rulada răcită. Se taie o bucată mai mică dintr-un capăt, un pic ștrek, adică pe diagonală;) ,se unge cu cremă și se lipește de trunchiul principal. Apoi se pune crema peste toată buturuga. Cu ajutorul furculiței se trasează scoarța copacului. Se presară puțină nucă și se decorează cu rămurele de brad. Spor și poftă bună;)

TIPS-URI

1

Mai mult timp, mi-a luat să caut rețeta ideală, apoi să pozez, să editez și să scriu rețeta, decât să o prepar:D Așa că nu vă temeți de ea;) Chiar e simplă, gustoasă și arătoasă:-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

27.12.2013, 15:40

Foarte bună a fost, am reușit să fac și o poză cu secținuea O să rog admini să mă ajute Mulțumesc tuturor pentru aprecieri! Sărbători minunate în continuare!

T I M E A 1

27.12.2013, 16:50

frumoasa

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 09:17

arata grozav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort buturuga