Buturuga de Craciun

de Rocsi in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 2399 vizualizari

 

M-am gandit sa va aduc ceva dulce de ziua mea. Nu am facut torturi sofisticate, decorate in fel si chip, am ales sa pregatesc aceasta rulada, simpla, si in plus, este de sezon. Va poftesc pe toti la o feliuta!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua + 1 albus
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

    Pentru crema:

  • 1 galbenus
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura si jumatate amidon
  • 1 lingura cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • nuca de cocos
  • 1 mandarina

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc, lasam sa se tempereze, apoi o bagam la frigider cateva ore sau o puteti pregati de seara. Dupa cateva ore, o scoatem din frigider si o mixam spuma. Intr-un bol amestecam galbenusul cu zaharul, incorporam amidonul, cacaoa si putin lapte. Le amestecam bine. Restul de lapte il punem pe foc, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon. Dam focul la mic, amestecam pana se ingrosa ca o budinca. Dam deoparte cand este gata si lasam sa se raceasca. In crema cu frisca mixata, punem crema fiarta, rece, cate putin si le amestecam. La final o aromatizam cu esenta de rom.

Blatul: Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute. Incorporam esenta, iar la final albusurile spuma, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata, il scoatem, il desprindem de pe hartie si il rulam. Dupa ce am rulat blatul il imbracam in hartia in care l-am copt, strangem bine capetele si il lasam sa se raceasca. Blatul rece il desfacem, punem cam 3/4 din crema, ungem blatul, apoi rulam strans. Taiem un colt si il asezam cam pe la mijlocul ruladei mari, sa ii dam forma unei buturugi. Cu restul de crema imbracam buturuga, iar cu o furculita trasam niste dungi. O decoram cu nuca de cocos si felii de mandarina. O bagam la frigider macar 2-3 ore.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Buturuga de Craciun-0
Buturuga de Craciun-1
Buturuga de Craciun-2
Buturuga de Craciun-3
Buturuga de Craciun-4
Buturuga de Craciun-5
Buturuga de Craciun-6
Buturuga de Craciun-7
Buturuga de Craciun-8
Buturuga de Craciun-9

COMENTARII (66)

Rocsi 1

21.12.2014, 21:43

Lau

Rocsi 1

21.12.2014, 21:43

Alina

Rocsi 1

21.12.2014, 21:44

Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04